Laguna - Bukmarker - Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC

U ponedeljak, 6. decembra, u 13 sati predstavljen je kuvar Nenada Gladića „Gastronomad“. To je kulinarsko-putopisni atlas koji u sedam poglavlja donosi recepte sa različitih geografskih podneblja. Bogato opremljen i ilustrovan zanosnim kulinarskim dostignućima, ovaj kuvar je specifičan vodič kroz različita podneblja koji prenosi recepte i kratak rezime o hrani sa različitih meridijana.



Na promociji je o knjizi govorila Ružica Mevorah, urednica „Žene Blic“, istakavši da je ovakav kuvar na domaćem tržištu prava retkost zbog svoje maštovitosti, kvaliteta i izuzetnih kulinarskih fotografija. Kao ilustraciju je pokazala jednu od fotografija koje uvode čitaoce u svako poglavlje i koje na kreativan način opisuju sadržaj koji se nalazi u tom poglavlju.



Nenad Gladić je govorio o svojim iskustvima na putovanjima i onim za čim je tragao na njima. Cilj ove kulinarske pustolovine bio je da se prenesu autentični recepti i jednostavan način pripreme. Iako se u „Gastronomadu“ nalaze recepti sa različitih meridijana, svi sastojci se mogu kupiti u našim prodavnicama.
Na pitanje koji je Gladićev najjači gastronomski utisak nakon putovanja i gastronomskih istraživanja, Nenad je ispričao zanimljivu anegdotu sa Aljaske. Naime, tamo je jeo najbolju picu spremljenu u meksičkom restoranu! „Meksikanci koji čak ne govore engleski spremali su sjajnu mešavinu italijanske pice i meksičkih ukusa“, objasnio je Gladić. Ružica Mevorah je rekla da je ta epizoda prava ilustracija za ono što se danas naziva fusion food i što se servira širom sveta kao poslednji gastronomski hit.

Kao dobar savet iskusnog ljubitelja dobre hrane i kuhinje Nenad Gladić je naveo: „Budite dobri prema ljudima koji vam prodaju hranu, i prema onima koji hranu pripremaju i služe!“ Ljudski i emotivan odnos važan je u svakoj branši, a u kulinarskoj nekad može biti i presudan.



Nenad Gladić je autor emisije „Gastronomad“ koja se emituje nedeljom na RTS-u u 14.45 sati, a na današnjoj promociji je najavljen i novi koncept emisije koji će verovatno zaživeti u drugom serijalu.











Podelite na društvenim mrežama:

mir je sve što nam treba predstavljena knjiga povratak u mir siniše ubovića laguna knjige Mir je sve što nam treba – predstavljena knjiga „Povratak u mir“ Siniše Ubovića
20.09.2024.
Nije postojao bolji način da Siniša Ubović dođe na promociju svoje knjige „Povratak u mir“, na koju je zbog velike gužve u gradu (čitaj igrala je Crvena zvezda) kasnio 15 minuta, nego da na delu prove...
više
ante tomić volim da kod čitalaca stvorim ugodno osećanje laguna knjige Ante Tomić: Volim da kod čitalaca stvorim ugodno osećanje
20.09.2024.
Govori se često da nas izbeglice ugrožavaju, da će uništiti naš način života i kulturu. Meni je bilo bitno da napišem da smo se mi na Mediteranu uvek mešali, da je ovo naš zajednički zavičaj, i hrišća...
više
predstavljanje knjige put carstva vranama na radost 24 septembra laguna knjige Predstavljanje knjige „Put carstva: Vranama na radost“ 24. septembra
20.09.2024.
U utorak 24. septembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga Mladena Nestorovića „Put carstva: Vranama na radost“.   O knjizi će, pored autora, govo...
više
prikaz romana zmajeva žena ane atanasković  laguna knjige Prikaz romana „Zmajeva žena“ Ane Atanasković:
20.09.2024.
Često se setim da je moja nastavnica srpskog jezika, koja mi je i dan-danas uzor, rekla da profesori književnosti ne moraju da znaju sadržaj svih književnih dela koja su pročitali nego treba da budu o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.