Laguna - Bukmarker - Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC

U ponedeljak, 6. decembra, u 13 sati predstavljen je kuvar Nenada Gladića „Gastronomad“. To je kulinarsko-putopisni atlas koji u sedam poglavlja donosi recepte sa različitih geografskih podneblja. Bogato opremljen i ilustrovan zanosnim kulinarskim dostignućima, ovaj kuvar je specifičan vodič kroz različita podneblja koji prenosi recepte i kratak rezime o hrani sa različitih meridijana.



Na promociji je o knjizi govorila Ružica Mevorah, urednica „Žene Blic“, istakavši da je ovakav kuvar na domaćem tržištu prava retkost zbog svoje maštovitosti, kvaliteta i izuzetnih kulinarskih fotografija. Kao ilustraciju je pokazala jednu od fotografija koje uvode čitaoce u svako poglavlje i koje na kreativan način opisuju sadržaj koji se nalazi u tom poglavlju.



Nenad Gladić je govorio o svojim iskustvima na putovanjima i onim za čim je tragao na njima. Cilj ove kulinarske pustolovine bio je da se prenesu autentični recepti i jednostavan način pripreme. Iako se u „Gastronomadu“ nalaze recepti sa različitih meridijana, svi sastojci se mogu kupiti u našim prodavnicama.
Na pitanje koji je Gladićev najjači gastronomski utisak nakon putovanja i gastronomskih istraživanja, Nenad je ispričao zanimljivu anegdotu sa Aljaske. Naime, tamo je jeo najbolju picu spremljenu u meksičkom restoranu! „Meksikanci koji čak ne govore engleski spremali su sjajnu mešavinu italijanske pice i meksičkih ukusa“, objasnio je Gladić. Ružica Mevorah je rekla da je ta epizoda prava ilustracija za ono što se danas naziva fusion food i što se servira širom sveta kao poslednji gastronomski hit.

Kao dobar savet iskusnog ljubitelja dobre hrane i kuhinje Nenad Gladić je naveo: „Budite dobri prema ljudima koji vam prodaju hranu, i prema onima koji hranu pripremaju i služe!“ Ljudski i emotivan odnos važan je u svakoj branši, a u kulinarskoj nekad može biti i presudan.



Nenad Gladić je autor emisije „Gastronomad“ koja se emituje nedeljom na RTS-u u 14.45 sati, a na današnjoj promociji je najavljen i novi koncept emisije koji će verovatno zaživeti u drugom serijalu.











Podelite na društvenim mrežama:

pokažite ljubav kroz knjigu akcija mesec ljubavi od 10 februara do 9 marta 2025  laguna knjige Pokažite ljubav kroz knjigu: akcija „Mesec ljubavi“ od 10. februara do 9. marta 2025.
21.02.2025.
Knjiga je divan poklon za svaku priliku, a uz akciju „Mesec ljubavi“ i nezaobilazan, ukoliko želite nekom da pokažete ljubav i privrženost. Od 10. februara do 9. marta 2025. u svim Delfi knjiža...
više
uvek najbolji naslovi na akciji 3 za 999 od 3 do 28 februara 2025  laguna knjige Uvek najbolji naslovi na akciji „3 za 999“ – od 3. do 28. februara 2025.
21.02.2025.
Započinje omiljena akcija svih knjigoljubaca koja nikada ne razočara! Od 3. do 28. februara 2025. očekuje vas sjajan izbor knjiga na akciji „3 za 999“, koja važi u svim Delfi knjižarama, kao i ...
više
poruka autorke romana maca na recept srpskim čitaocima video  laguna knjige Poruka autorke romana „Maca na recept“ srpskim čitaocima [video]
21.02.2025.
Poslušajte i pogledajte koju poruku je srpskim čitaocima poslala autorka romana „Maca na recept“ Šo Išida i šta u svom srdačnom obraćanju kaže o svom prvom romanu u Laguninom izdanju.   ...
više
tanja stupar trifunović knjiga kao posveta ocu laguna knjige Tanja Stupar Trifunović: Knjiga kao posveta ocu
21.02.2025.
Nažalost, kod većine ljudi ratne traume ostaju neosvešćene, bivaju potisnute i ostaju posejane po ljudima kao nagazne mine po livadama. Danas smo svedoci tih naknadnih eksplozija, kaže za Nova.rs knji...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.