Laguna - Bukmarker - Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC

U ponedeljak, 6. decembra, u 13 sati predstavljen je kuvar Nenada Gladića „Gastronomad“. To je kulinarsko-putopisni atlas koji u sedam poglavlja donosi recepte sa različitih geografskih podneblja. Bogato opremljen i ilustrovan zanosnim kulinarskim dostignućima, ovaj kuvar je specifičan vodič kroz različita podneblja koji prenosi recepte i kratak rezime o hrani sa različitih meridijana.



Na promociji je o knjizi govorila Ružica Mevorah, urednica „Žene Blic“, istakavši da je ovakav kuvar na domaćem tržištu prava retkost zbog svoje maštovitosti, kvaliteta i izuzetnih kulinarskih fotografija. Kao ilustraciju je pokazala jednu od fotografija koje uvode čitaoce u svako poglavlje i koje na kreativan način opisuju sadržaj koji se nalazi u tom poglavlju.



Nenad Gladić je govorio o svojim iskustvima na putovanjima i onim za čim je tragao na njima. Cilj ove kulinarske pustolovine bio je da se prenesu autentični recepti i jednostavan način pripreme. Iako se u „Gastronomadu“ nalaze recepti sa različitih meridijana, svi sastojci se mogu kupiti u našim prodavnicama.
Na pitanje koji je Gladićev najjači gastronomski utisak nakon putovanja i gastronomskih istraživanja, Nenad je ispričao zanimljivu anegdotu sa Aljaske. Naime, tamo je jeo najbolju picu spremljenu u meksičkom restoranu! „Meksikanci koji čak ne govore engleski spremali su sjajnu mešavinu italijanske pice i meksičkih ukusa“, objasnio je Gladić. Ružica Mevorah je rekla da je ta epizoda prava ilustracija za ono što se danas naziva fusion food i što se servira širom sveta kao poslednji gastronomski hit.

Kao dobar savet iskusnog ljubitelja dobre hrane i kuhinje Nenad Gladić je naveo: „Budite dobri prema ljudima koji vam prodaju hranu, i prema onima koji hranu pripremaju i služe!“ Ljudski i emotivan odnos važan je u svakoj branši, a u kulinarskoj nekad može biti i presudan.



Nenad Gladić je autor emisije „Gastronomad“ koja se emituje nedeljom na RTS-u u 14.45 sati, a na današnjoj promociji je najavljen i novi koncept emisije koji će verovatno zaživeti u drugom serijalu.











Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga jua nesbea kupovinom novog romana minesota ostvarujete 30 popusta na odabrane naslove laguna knjige Nedelja knjiga Jua Nesbea: kupovinom novog romana „Minesota“ ostvarujete 30% popusta na odabrane naslove
16.05.2025.
Kupovinom novog romana Jua Nesbea „Minesota“ od 15. do 21. maja ostvarujete 30% popusta na njegove odabrane naslove u izdanju Lagune i na engleskom jeziku, u svim Delfi knjižarama i na sajtovima delfi...
više
najbolje od skandinavskog noara ju nesbe i malin sten u beogradu  laguna knjige Najbolje od skandinavskog noara: Ju Nesbe i Malin Sten u Beogradu!
16.05.2025.
Ekskluzivni gosti prvog Beogradskog trilerfesta, koji će se održati u Domu omladine od 16. do 18. maja 2025, biće ugledni autori Ju Nesbe i Malin Sten, verovatno najbolji predstavnici u svetu poznatog...
više
laguna na prvom trilerfestu druženje sa brojnim piscima  laguna knjige Laguna na prvom TrilerFestu! Druženje sa brojnim piscima!
16.05.2025.
Uzbuđenje polako raste, kako se približava održavanje prvog Beogradskog trilerfesta! Od 16. do 18. maja 2025. u Domu omladine okupiće se najbolji pisci i stvaraoci u žanru trilera, ne samo iz S...
više
30 odabranih trilera sniženi 50  laguna knjige 30 odabranih trilera sniženi 50%
16.05.2025.
Tokom trajanja Beogradskog trilerfesta, od 16. do 18. maja na štandu Lagune u Domu omladine i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs – 30 odabranih trilera biće sniženi 50%. Među knjigama na akciji ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.