Laguna - Bukmarker - „Veliko srce“ obradovalo decu Dimitovgrada i Vranja - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Veliko srce“ obradovalo decu Dimitovgrada i Vranja

U sklopu projekta „Veliko srce“ vrtić „Leptirić“ u Dimitrovgradu dobio je novo igralište i novu biblioteku u utorak, 21. maja, na radost najmlađih i najslađih, dok je u Vranju, u ponedeljak, 3. juna, rekonstruisano dečje igralište vrtića „Dečja radost“.

Igralište vrtića „Leptirić“, u okviru predškolske ustanove „8. septembar“, obnovljeno je sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“, koju izdaju Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“. Novo igralište vrtića „Leptirić“, jedno od tri pobednička sa konkursa na Fejsbuku „Mali crtež za veliku nagradu“, opremljeno je spravama za igru koju mogu da koriste deca sa invaliditetom.



Dvorište vrtića „Dečja radost“, koje pohađa više od 150 dece iz Vranja, uređeno je i opremljeno najsavremenijim spravama za igru i razvoj dece, i čini prijatnijim prostor namenjen za boravak i aktivnosti ovih mališana.

Zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna, koja se priključila projektu, vrtići „Leptirić“ i „Dečja radost“ ovom prilikom dobili su i biblioteke za decu, kojih u državnim vrtićima nema. Novi partner „Velikog srca“ omogućiće da svaki vrtić u kome bude rekonstruisano igralište dobije na poklon 250 knjiga za decu, dok će u 13 vrtića širom Srbije, koja su već dobila novo igralište, tokom leta biti naknadno donirane biblioteke.

U cilju širenja svesti javnosti o važnosti uvođenja biblioteka u državne predškolske ustanove „Leptirić“ je treći vrtić u nizu koji su izdavačka kuća Laguna, Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ opremili novim knjigama za decu.

Četvrtoj godini humanitarnog projekta pridružila se i izdavačka kuća Laguna u nameri da literaturom oplemeni boravak dece u vrtićima i podstakne sticanje navike čitanja i odlaska u biblioteku kod najmlađih.



„Projekat ’Veliko srce’ donosi radost mališanima u Srbiji, spokojstvo njihovim roditeljima, a nama ponos što usrećujemo decu u gradovima u kojima poslujemo. Humanitarnom kreditnom karticom uspeli smo da efikasno upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo zajedno sa partnerima iz Fondacije i Lagune uradili nešto veoma korisno za društvo i budućnost naše dece“, izjavio je Nenad Stanković, regionalni direktor Eurobank.

„Siguran sam da će se deca Dimitrovgrada radovati svakom danu provedenom na igralištu vrtića, kao i vremenu koje će iskoristiti za druženje sa knjigom. Darovi našeg projekta uticaće da tokom bezbrižnih trenutaka odrastanja spoznaju svoje talente koje će kasnije razvijati. Zato smo veoma zahvalni svim sadašnjim i budućim korisnicima humanitarne kartice“, izjavio je proslavljeni sportista Vlade Divac.
 


Podelite na društvenim mrežama:

prikaz knjige nebeska divanhana priče s nedohodnih nebeskih perivoja laguna knjige Prikaz knjige „Nebeska divanhana“: Priče s nedohodnih nebeskih perivoja
24.09.2024.
Razgovarajući s piscima kako u zemlji tako i u inostranstvu, saznao sam da većini njih u procesu stvaranja knjige najviše muke zadaju dve naizgled proste stvari: pisanje sižea i osmišljavanje naslova....
više
prikaz romana duž oštrog noža leti ptica nasleđe dece rata laguna knjige Prikaz romana „Duž oštrog noža leti ptica“: Nasleđe dece rata
24.09.2024.
„Tuga i krivica bile su u nama okamenjene, čvrste i strašne kao preparirane životinje.“ Ovakva sumorna i gorka poređenja nemaju samo jednokratnu upotrebnu vrednost u trećem romanu Tanje Stupar Trifuno...
više
prikaz romana neočekivana autorke keri čin laguna knjige Prikaz romana „Neočekivana“ autorke Keri Čin
24.09.2024.
Kada imam omiljenog autora, pa mu izlazi nova knjiga, imam veliku strepnju da li će mi se svideti, a još kad ga lično poznajem i posebno volim, e onda je to dvostruko. Tako je bilo i sa „Neočekivanom“...
više
prikaz romana pas ivana tokina laguna knjige Prikaz romana „Pas“ Ivana Tokina
24.09.2024.
Pisana jednostavnim stilom, kao hronološki prikaz života jednog psa, džukca, kako ga Tokin naziva, deluje kao da je knjiga tu da bi decu naučila kako životinje razmišljaju i kako se ponašaju. Tu na...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.