Na knjižarskim policama uskoro će se naći peto izdanje knjige „
Kuća od soli“ Miomira Petrovića. Arsenije Martinović, rimski student filozofije i trgovac umetničkim delima, angažovan je na prikupljanju umetničkih dela za kolekciju budućeg muzeja kneza Pavla. Kako bi zaštitio deo svoje umetničke kolekcije, knez Pavle šalje Arsenija na tajnu misiju u Severnu Afriku pred sam početak rata.
Najlepši priručnik za odrastanje i nezaobilazni zapis o drhtanju onih koji su se zaljubili prvi put – „
Plavi čuperak“ Miroslava Mike Antića – doživeće peto izdanje. Ova vanvremena zbirka pesama za samo pola veka postala je predivni udžbenik čežnje, jedinstveno uputstvo za beskrajno čuvanje detinjstva u nama, neodoljivi spomenik šašavosti, dnevnik sa čijih stranica osećamo sazvučja daljina ka kojima hrlimo...
U štampi je peto izdanje nastavka kontroverznog romana „Malterego“ Marka Šelića Marčela, „
Knjiga druga: Higijena nesećanja I deo“. Intrigantna priča o stvarnom, nestvarnom i onome na prevoju. Petoro mladih, ogorčenih ljudi dospevaju u gravitaciju zagonetnog čoveka koji nudi izlaz. Cena je, međutim, previsoka, jer traži teške žrtve, ponajpre poniženje i odustajanje od sebe i svega u šta veruješ.
Četvrto izdanje doživeće knjiga „
Devojčice su obično više“ Roberta Takariča. Ljubica i njene drugarice porasle su u šestom razredu i potpuno drugačije gledaju na dečake. Oni su tako mali. Tako su naivni. Ali ovo nije samo roman o tome da devojčice ulaze u pubertet pre dečaka, nego i o košarci, o drugarstvu i o… onome šta se desi kad ljubavno pismo napiše – Darko Konj. Urnebesna i dirljiva priča autora koji odlično poznaje lepotu i probleme odrastanja.
Uskoro će se u prodaji naći četvrto izdanje knjige „
Memoari kralja Milana“. Ispisujući priču o svom savremeniku, nepoznati nemački autor s početka XX veka, pozivajući se na autobiografske zapise samoga kralja u koje je imao uvid, obračunava se sa kraljevim neprijateljima i istovremeno ukazuje na njegove slabosti i vrline, i to samo godinu dana posle Milanove smrti.
Četvrto izdanje doživeće i knjiga Zorana Lj. Nikolića „
BG priče“. Knjiga simboličnog naslova mnogo je više od reporterskog zapisa. Pred nama je autentični trag u vremenu, između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti; tu su priče koje odolevaju košavi, zanimanja kojih više nema, ali i svi oni simboli koji ovoj prestonici daju neodoljiv šarm.
U štampi je i treće izdanje nagrađivanog tinejdž romana Danice Bogojević „
Zagrli Mesec“. Luna je u novoj školi, u pubertetu i u velikim problemima: svi prate njene vlogove o super devojkama, treba da glumi u „Romeu i Juliji“, mnogi je ne razumeju i... možda se zaljubila. Luna najpre mora da nauči da prestane da obmanjuje one s kojima se svakodnevno susreće... ali i sebe! U tome će joj pomoći njen mlađi brat Jug, koji nije običan dečak, i jedna priča o začaranom psu...
Na knjižarskim policama uskoro će se naći treće izdanje romana „
Feliks“ Vladimira Kecmanovića. Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću zvanom Feliks. Penzioner koji je dao oglas za razmenu stana obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima i od svakog čoveka kome je najavio posetu – traži novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu.
Roman Ljiljane Šarac „
Đurđevim stopama“ doživeće drugo izdanje. Zima je 1455. godine. U tamnici čami despot Đurađ Branković. Dok čeka da se za njega prikupi otkup, prebira po svojoj burnoj prošlosti. On nastoji da sačuva svoje dostojanstvo i smogne snage za još jedan podvig kojim će ostaviti blistavi trag. Šest vekova kasnije mlada Beograđanka Ksenija, fotografkinja i izdanak kupindolske loze Brankovića, nastavlja potragu svog oca za misteriozno nestalim srebrnim sarkofagom i grobom despota tragične sudbine.
U štampi je drugo izdanje kuvara tradicionalnih jela „
Najbolja jela Srbije“ Milana i Milovana Miće Stojanovića, tvorca karađorđeve šnicle. U nastojanju da širokoj publici prikažu vrednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori izdvojili su iz srpske kulinarske riznice najlepša jela koja se na tradicionalan način pripremaju u domaćinstvima i restoranima.