Laguna - Bukmarker - Prikaz desetog dela avanture „39 tragova: Izazov“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz desetog dela avanture „39 tragova: Izazov“

To je to! Pred nama je konačno deseta knjiga u serijalu „39 tragova“ koja na gotovo svakoj stranici otkriva tajne od kojih će vam zastati srce. Nagrađivana autorka Margaret Piterson Hediks napisala je napet nastavak koji nam otkriva ko pobeđuje u trci za poslednjim tragom i dolazi do bogatstva Kahilovih.

Radnja se odvija u Londonu. Den i Ejmi Kahil su još uvek u šoku zbog onoga što su saznali na Karibima, ali shvataju da odmah moraju da počnu sa rešavanjem sledećeg traga.

Ali kada u tome uspeju, dešava se najapsurdnija stvar ‒ trag nestaje. Ejmi i Den shvataju da će suparnički timovi uraditi sve da bi pobedili u lovu na tragove: krašće, ucenjivaće, kidnapovaće, pa čak će biti u stanju i da ubiju. Kahilovi su prinuđeni da se fokusiraju i nastave potragu.

Tokom istraživanja shvataju razlog zbog koga su u Engleskoj – reč je o Vilijamu Šekspiru. Kako bi saznali više o njemu, gledaju Bardov čuveni komad „Romeo i Julija“ u pozorištu „Gloub“, a to za Dena predstavlja najgoru noćnu moru.

Kao što možete i da pretpostavite, odlazak u pozorište ne ispada onako kao što su očekivali jer se susreću sa svojim suparnicima.

Sledeći trag ih vodi u staru crkvu gde je Šekspir rođen. Kada Ejmi i Den dođu do crkve, shvataju da su drugi takmičari već tamo i traže sledeći trag. Jesu li ih konačno pobedili?

Trenuci koji ostavljaju bez daha odvijaju se na gotovo svakoj stranici desetog dela serijala „39 tragova“. Ijan i Natali Kabra otkrivaju istinu o svojim roditeljima, a u trku se vraćaju i naši stari, dobri prijatelji iz prve knjige. Drugim rečima, u ovoj knjizi ima svega!

Ko će pronaći trag? Ko će pobediti? Svi odgovori su u ovoj knjizi. Dakle, šta čekate? Odmah počnite sa čitanjem!

Izvor: scholastic.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
prikaz knjige budućnost geografije zaboravite geopolitiku, pređimo na astropolitiku  laguna knjige Prikaz knjige „Budućnost geografije“: Zaboravite geopolitiku, pređimo na astropolitiku!
19.09.2024.
Zahvaćeni surovim vrtlogom silnih svetskih političkih, društvenih i ekonomskih previranja koja su posebno dobila na jačini proteklih desetak godina, svi se mi verovatno svakodnevno zapitamo kako li će...
više
prikaz mladih kritičara čuvari krune cara dušana  laguna knjige Prikaz mladih kritičara: „Čuvari krune cara Dušana“
19.09.2024.
Na samom početku knjige car Dušan na samrti daje svešteniku Teodosiju svoju krunu i blago da ih sakrije. Ali to nije bilo kakva kruna. Pisac nas iznenađuje time što nas vodi još unapred, pa smo sa des...
više
marina vujčić želja za pisanjem rasla je s bijesom zbog novih femicida laguna knjige Marina Vujčić: Želja za pisanjem rasla je s bijesom zbog novih femicida
19.09.2024.
Marina Vujčić, nagrađivana spisateljica, dramatičarka i urednica, autorica prije nekoliko mjeseci izdanog romana „Sigurna kuća“, bila je među hrvatskim sudionicima 12. Festivala svjetske književnosti ...
više
intervju bojan leković nemojte raditi ono što vas čini nesrećnim laguna knjige Intervju Bojan Leković: Nemojte raditi ono što vas čini nesrećnim
19.09.2024.
Gotovo nestvarno zvuči podatak da je pisac i osnivač CEO najznačajnije srpske oglasne kompanije KupujemProdajem, koja je od 2008. godine do danas izrasla u najsnažniju internet platformu u Srbiji...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.