Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige: „Odaja sećanja“ Holi Kejv - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige: „Odaja sećanja“ Holi Kejv

U svetu gde se ljudska svest može ubaciti u pažljivo osmišljeni zagrobni život, Izobel je rajski arhitekta i prokleto je dobra u svom poslu.

Kada terminalno bolesni Jarek dođe na zakazani sastanak, ona ne može a da ne bude pogođena njegovom neizbežnom smrću. Za razliku od njenih ostalih klijenata, Jarek je mlad, a saznanje da će umreti je stiglo iznenada.

Poklanjajući svu svoju pažnju Jarekovoj ideji o raju i radeći sa njim na njegovim uspomenama, doživljava trzaj ljubavi i zna da se i on oseća isto.

Međutim, njihova strastvena veza je kratkog daha pošto je okončava Jarekova smrt. Ipak, dok Izobel pokušava da se pomiri sa gubitkom, otkriva da je Jarekova supruga takođe pronađena mrtva i da se sumnja na zločin.

Kada Izobel angažuju da pomogne policiji u razotkrivanju Jarekovih sećanja, ona shvata da neke tajne ne smeju ostati zaboravljene.

„Odaja sećanja“ je pažljivo podeljena u dve priče – pre i posle – prvi deo govori o Izobelinoj romansi, njenom mirnom prepuštanju blaženstvu ljubavi.

Pošto nisam obožavalac ljubavnih romana, ovaj deo je bio previše spor za moj ukus.

Međutim, drugi deo priče se iskupio za prevrtanje očima u nekoliko prvih poglavlja. Otkrivajući ko je ubio Jarekovu ženu i zašto, priča Kejvove poprima mračan, skoro pa jeziv osećaj.

Zajedno sa potpuno novim shvatanjem zagrobnog života, i idejom o tome da li bi čovek smeo u to da se meša, celokupan efekat je blistav.

Progutala sam drugu polovinu knjige u želji da otkrijem istinu i pripremajući se za veliki kraj, i srećom nisam se razočarala. Tenzija samo raste, koža vam se ježi, ali istovremeno i uživate. Holi Kejv je stvorila briljantan svet sa poslasticama koje će namamiti bilo kog čitaoca (bilo da ste obožavalac ljubavnih romana ili ne) i vredna je čitanja, kao i preporuke prijateljima i porodici – tako da, samo napred.

Izvor: www.w24.co.za 
Prevod: Miloš Vulikić


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
prikaz knjige budućnost geografije zaboravite geopolitiku, pređimo na astropolitiku  laguna knjige Prikaz knjige „Budućnost geografije“: Zaboravite geopolitiku, pređimo na astropolitiku!
19.09.2024.
Zahvaćeni surovim vrtlogom silnih svetskih političkih, društvenih i ekonomskih previranja koja su posebno dobila na jačini proteklih desetak godina, svi se mi verovatno svakodnevno zapitamo kako li će...
više
prikaz mladih kritičara čuvari krune cara dušana  laguna knjige Prikaz mladih kritičara: „Čuvari krune cara Dušana“
19.09.2024.
Na samom početku knjige car Dušan na samrti daje svešteniku Teodosiju svoju krunu i blago da ih sakrije. Ali to nije bilo kakva kruna. Pisac nas iznenađuje time što nas vodi još unapred, pa smo sa des...
više
marina vujčić želja za pisanjem rasla je s bijesom zbog novih femicida laguna knjige Marina Vujčić: Želja za pisanjem rasla je s bijesom zbog novih femicida
19.09.2024.
Marina Vujčić, nagrađivana spisateljica, dramatičarka i urednica, autorica prije nekoliko mjeseci izdanog romana „Sigurna kuća“, bila je među hrvatskim sudionicima 12. Festivala svjetske književnosti ...
više
intervju bojan leković nemojte raditi ono što vas čini nesrećnim laguna knjige Intervju Bojan Leković: Nemojte raditi ono što vas čini nesrećnim
19.09.2024.
Gotovo nestvarno zvuči podatak da je pisac i osnivač CEO najznačajnije srpske oglasne kompanije KupujemProdajem, koja je od 2008. godine do danas izrasla u najsnažniju internet platformu u Srbiji...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.