Laguna - Bukmarker - Drugi dan Noći knjige: Ante Tomić i Marina Vujčić u knjižari Delfi SKC! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Drugi dan Noći knjige: Ante Tomić i Marina Vujčić u knjižari Delfi SKC!

Velike gužve prvog dana Noći knjige još jednom su potvrdile da je ovo omiljena manifestacija ljubitelja čitanja!



Najtraženiji naslov bio je „Sinajski testament“, novi roman Vanje Bulića u kome pratimo avanture novinara i istražitelja Novaka Ivanovića.

Evo i liste najtraženijih naslova prvog dana Noći knjige:

Sinajski testament“, Vanja Bulić
Serafim“, Dejan Stojiljković
Nada“, Ante Tomić
Najnormalniji čovek na svetu“, Ivan Tokin
Ubistva u Flit hausu“, Lusinda Rajli
Semper idem“, Đorđe Lebović
Zulejha otvara oči“, Guzelj Jahina
Naše priče“, Jelica Greganović
Ana O“, Metju Blejk
Kuća noći“, Ju Nesbe

U Velikoj Sali SKC održana je i promocija knjiga „Sinajski testament“ i „Serafim“. Pored autora, Vanje Bulića i Dejana Stojiljkovića, govorili su Čedomir Antić, istoričar, Dubravka Dragović Šehović, urednica, dok su odlomke iz knjiga čitali glumci Isidora Građanin i Milan Caci Mihailović.

Nemanja Lukić se pojavio 2009. godine u prvoj knjizi Dejana Stojiljkovića koja je objavljena u Laguni „Konstantinovo raskršće“, a ove godine je snimljena serija: „Pošto se Nemanja Lukić vraća na veliko platno, bilo je vreme da se vrati i u literarnoj formi. U međuvremenu sam napisao mnoge priče u kojima se on pominje, pominjem ga i u `Kainovom ožiljku`, ima ga i u mom prošlom romanu o Branku Miljkoviću. Mnogo čitalaca je želelo da opet vidi šta je bilo sa njim pre događaja u `Konstantinovom raskršću` i posle toga. Ovakav roman spada u kategoriju takozvanog fix-up romana koji ima više priča i narativnih tokova ali koje povezuje određena nit, u mom slučaju to je glavni lik Nemanja Lukić, agent Serafim u Britanskoj obaveštajnoj službi i besmrtan čovek“.

Vanja Bulić je napisao deseti roman iz serijala o Novaku Ivanoviću čime je njegov junak jedan od najdugovečnijih u srpskoj književnosti: „Nisam stručnjak za istoriju. Ali sve što treba da se sazna može da se nađe na internetu. Skupljam sav materijal koji mi je potreban i vezan za temu. Ali često mi prilaze čitaoci koji saznaju nove stvari iz naše istorije upravo čitajući moje knjige koje ih podstiču da dalje istražuju. Između ostalog i pišem ove knjige da pokažem i ono što nismo znali, što nismo učili u školi“.

Istoričar Čedomir Antić je istakao da su romani koje pišu Vanja Bulić i Dejan Stojiljković izvanredni: „Oni otvaraju ozbiljna pitanja. Većina događaja iz istorije je važna zato što imaju posledice, oni u našoj svesti žive kroz posledice. Posledice su takve da mi svesno ili ne pokušavamo da saznanja o njima pripišemo onima koji o tome nisu mogli znati ništa, koji su prošlost u odnosu na te događaje i na posledice. E tu nam je potrebna umetnost. Prirodne nauke znaju kako se nešto dogodilo, ali ne znaju zašto. I mnogi filozofi su govorili da tu nastupa književnost, slikarstvo, muzika, da nadomesti to što mi ne znamo. I ovo je vreme kad su ovakvi žanrovi važni. Ovo više nije vreme romana o prošlosti, ovo je vreme u kome je čovek sam sebi postao idol, govore o našem vremenu. Ovakvi romani su možda najveći promoteri istorije“.

U SUBOTU PROMOCIJE NOVIH KNJIGA ANTE TOMIĆA I MARINE VUJČIĆ!

Ante Tomić i Marina Vujčić su sigurno među najznačajnijim regionalnim autorima. Njihove nove knjige „Nada“ i „Sigurna kuća“ objavljene su istovremeno u Srbiji i Hrvatskoj, a Laguna ih objavljuje u važnoj ediciji „Bez prevoda“. Oni će biti gosti Noći knjige u s subotu 8. juna od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Tomićev roman „Nada“ za kratko vreme dospeo je na vrh Lagunine top-liste. U pitanju je urnebesno duhovito i ujedno romantično štivo u kojem se Tomić ponovo vraća spoju burleske i ljubavnog romana kakav je bio njegov prvi roman „Što je muškarac bez brkova“.

„Sigurna kuća“ Marine Vujčić Mali prilog budućnosti bez nasilja. „Sigurna kuća“ je priča o ženi koja je u samoodbrani ubila muža, koji ju je godinama psihički i fizički zlostavljao. U zatvoru, ona noću ispisuje stranice o životu koji je bio neživot, o ljubavi koja je bila neljubav, o čoveku njenog života koji je bio nečovek njenog života.

NOĆ KNJIGE JOŠ SAMO U NEDELJU!

I ove godine važe fantastični popusti do čak 40%, a svi dobijaju i sjajne poklone!

Popusti na Lagunina izdanja:

- za kupovinu jedne knjige 25%,
- za dve knjige 30%,
- za tri knjige 35%,
- za četiri ili više knjiga 40%.

Isti popusti važiće i za knjige Delfi izdavaštva i mogu se kombinovati sa Laguninim naslovima.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. Isti popust od 20% važiće na društvene igre u izdanju Lagune i igre odabranih izdavača.

Multimedijalni sadržaji, CD i vinil izdanja odabranih dobavljača biće sniženi 10%.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljanje knjige povratak u mir siniše ubovića 19 septembra laguna knjige Predstavljanje knjige „Povratak u mir“ Siniše Ubovića 19. septembra
19.09.2024.
U četvrtak, 19. septembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga Siniše Ubovića „Povratak u mir“. Autor će svoj novi naslov predstaviti u razgovoru sa urednicom...
više
ljiljana šarac prvi put sa svojim čitaocima u batočini laguna knjige Ljiljana Šarac prvi put sa svojim čitaocima u Batočini
19.09.2024.
Autorka istorijskih i porodičnih romana Ljiljana Šarac, 18. septembra prvi put je imala promociju u Batočini. Gostovala je na poziv direktorke Narodne biblioteke ,,Vuk Karadžić“ Radmile Krstić. Divno ...
više
prikaz romana soba za goste plodna klaustrofobija laguna knjige Prikaz romana „Soba za goste“: Plodna klaustrofobija
18.09.2024.
U književnosti – a naročito na filmu – retko se preporučuje stvaranje priče bazirane na enterijeru, zato što ona najčešće prelazi u klaustrofobičnu. E sada, i za literaturu i kinematografiju važi prav...
više
prikaz romana zavod anglosaksonski maniri laguna knjige Prikaz romana „Zavod“: Anglosaksonski maniri
18.09.2024.
Skoro nisam sa toliko radoznalosti čekala neku novu knjigu. Priznajem, zvala sam knjižaru SKC-a da pitam da li je stigla. U pitanju je deveta knjiga Gorana Markovića „Zavod“ (Laguna, 20...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.