Laguna - Bukmarker - Školski dan na štandu Lagune - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Školski dan na štandu Lagune

U četvrtak, 24. oktobra, Lagunin štand obeležio je bogat program. Četvrtak je na beogradskom Sajmu knjiga tradicionalno školski dan, odnosno dan za najmlađe čitaoce.

Lagunin štand posetili su brojni školarci koji su došli iz čitave Srbije. Bila je to lepa prilika da im omiljeni pisci Uroš Petrović i Ljubivoje Ršumović potpišu svoje knjige.

„Ovaj Sajam je poseban samim tim što ga je prvi put posle 58 godina otvorio pisac za decu – moj dragi prijatelj Ljubivoje Ršumović, time je nama književnicima za najmlađe ulio dodatni vetar u jedra da se na ovom Sajmu osećamo još lepše i inspirativnije. Veliki broj knjiga koje ovde potpisujem me uvek iznenadi, a i to sam pomenuo isključivo da bih reklamu uvio u oblandu“, rekao je Uroš Petrović.

„Uveren sam da će ovaj Sajam biti uspešan, ako ne i uspešniji od prethodnog. Divno je biti okružen decom i družiti se sa njima i dokle god mogu pisaću samo za njih“, istakao je Ljubivoje Ršumović.

Tokom popodneva upriličeno je druženje i sa najmlađim Laguninim piscem Mirjanom Mimi Vlaović, koja je svojim čitaocima potpisivala knjige „Pixie“ i „P.U.T. na prvi pogled“.

„Bila mi je velika čast da se i ove godine na prelepom Laguninom štandu družim sa svojim čitaocima. Drago mi je kad vidim da su i mladi zainteresovani za knjige, s toga volim da učestvujem na ovako divnim beogradskim manifestacijama i smatram da treba da ih bude još više“, rekla je Mimi Vlaović.

Na štandu Lagune gostovali su i Miloš Rajković sa novom knjigom „Uspon i pad moje Zvezde“ i Aleksandar Miletić sa knjigom „Džez basket“. Specijalni gost Lagune bio i proslavljeni Bora Stanković, dugogodišnji prvi čovek FIBE, koji je podržao mladog autora Aleksandra Miletića i njegovu knjigu „Džez basket“.

„Velika mi je čast što sam deo Laguninog tima. Kao što je fudbalski klub Barselona u svetu sporta, tako je i Laguna u svetu izdavaštva i nadam se da u tako jakom timu neću nikoga razočarati“, istakao je Aleksandar Miletić.

„Zaista sam mnogo uživao na Laguninom štandu. Presrećan sam zbog ovolikog broja ljudi i siguran da knjiga i dalje mnogo više znači ljudima nego što mi to mislimo. Zbog ovolike posećenosti se nadam se da ćemo nekada imati dva sajma, prolećni i jesenji. Samo Noć knjige može da se poredi sa ovim osećajem jer su to jedine dve manifestacije kada slavimo knjigu“, rekao je Miloš Rajković.

Laguni je bilo zadovoljstvo da najmlađim čitaocima ulepša ovaj dan kroz zanimljive akcije, poklone i, naravno, omiljene pisce. Deca su se prepustila čarima čokoladica Bambi, sokićima Next Bući Bući i Lavirintovim poklonima , dok su roditelji uživali u proizvodima kompanija Nescafe, Oriflame, Schweppes, Naše zrno, Esi, Sport klub i vinarije Mačkov podrum.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

mir je sve što nam treba predstavljena knjiga povratak u mir siniše ubovića laguna knjige Mir je sve što nam treba – predstavljena knjiga „Povratak u mir“ Siniše Ubovića
20.09.2024.
Nije postojao bolji način da Siniša Ubović dođe na promociju svoje knjige „Povratak u mir“, na koju je zbog velike gužve u gradu (čitaj igrala je Crvena zvezda) kasnio 15 minuta, nego da na delu prove...
više
ante tomić volim da kod čitalaca stvorim ugodno osećanje laguna knjige Ante Tomić: Volim da kod čitalaca stvorim ugodno osećanje
20.09.2024.
Govori se često da nas izbeglice ugrožavaju, da će uništiti naš način života i kulturu. Meni je bilo bitno da napišem da smo se mi na Mediteranu uvek mešali, da je ovo naš zajednički zavičaj, i hrišća...
više
predstavljanje knjige put carstva vranama na radost 24 septembra laguna knjige Predstavljanje knjige „Put carstva: Vranama na radost“ 24. septembra
20.09.2024.
U utorak 24. septembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga Mladena Nestorovića „Put carstva: Vranama na radost“.   O knjizi će, pored autora, govo...
više
prikaz romana zmajeva žena ane atanasković  laguna knjige Prikaz romana „Zmajeva žena“ Ane Atanasković:
20.09.2024.
Često se setim da je moja nastavnica srpskog jezika, koja mi je i dan-danas uzor, rekla da profesori književnosti ne moraju da znaju sadržaj svih književnih dela koja su pročitali nego treba da budu o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.