Pored svakog artikla nalazi se dugme „Dodaj u korpu“ – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.
Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. U svakom trenutku pogledom na korpu u gornjem desnom uglu ekrana možete da vidite koliko artikala imate u korpi.
Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće vam se obrazac za kupovinu.
Odabrane knjige možete platiti karticom, pouzećem ili uplatom na račun.
Troškovi dostave su 220 dinara za plaćanje karticom i uplatom na račun, i 220 dinara za pouzeća.
Troškovi isporuke za inostranstvo su 2990 dinara – pakete isporučuje DHL.
Kako podmiriti potrebu za hranom da bismo živeli i žudnju za ishranom u kojoj bismo uživali?
Tajne hedonističke gladi.
Slatke priče otkrivaju psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo.
Ovo je pre svega edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga. Naučna utemeljnost njena je najvažnija odlika, a ono što je čini slatkom jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača, Slatke priče će nas iznenaditi najnovijim otkrićima i neutaživoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša.
Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi?
Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju Slatke priče će iz više perspektiva sagledati fenomen hedonističke gladi i pomoći nam da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo naš odnos prema životu uopšte.
Slatke priče, pričajmo ih s umerenošću, a kad je iščekivanje najveće samo zaustimo i prekinimo kazivanje. Umerenost, uzdržanost je neophodna u svemu, ali i kad se desi da umočimo i malo duže zadržimo stopalo u hladnoj vodi bazena preterivanja ne krivimo se beskrajno čak i ako "osećanje krivice odmah pušta svoju žaoku". Ipak, "švedski sto" ispunjen svakojakim đakonijama neće nam pomoći da postignemo "pravu ispunjenost, a samim tim ni mirnoću". Mnogo tema i saveta ovde ima, slatke su brojne priče u ovoj knjizi, baš kao što je "i ukus prve hrane, majčinog mleka, slatkast". Ali, čekajte malo, nije baš sve tako sweet, prisutno je ovde i spominje se i ljuto, papreno, ma sve pršti, kao da je tu "čitav vatromet ljutih ukusa". Što se tiče comfort food(hrana za utehu), nijedan zalogaj nam neće pružiti našem scu ćoše za uehu, jedino što će nam pomoći je povremeni izlazak iz comfort zone(zone komfora). Slatke priče, slane, gorke, kisele, samo nek su vesele. BON APPETIT!
Zanimljive priče o zdravlju i dijetama.Ne drži predavanje, ali nam pruža korisne informacije. Koliko slatkiša je zdravo, a kada preterujemo? Interesantna, informativna i zanimljiva. Autorka priča o zdravim navikama, i kako današnji ubrzan tempo života utiče na nas.
Pripadam onoj grupi ljudi koja obožava slatkiše. Ova knjiga je nekako "slučajno" došla do mene. Po naslovu pretpostavljala sam da ću naći nešto što će mi pomoći da se oslobodim ove užasne navike. Dobila sam mnogo odgovora ali ne samo onih koji se tiču slatkiše već ishrane uopšte. Kakva je veza između stresa i konzumiranja hrane, hrana kao uteha, dijeta, šta je to prava glad, itd. Sjajna i vrlo korisna knjiga.
Da li je šećer stvarno „zlo“, kako baš uvek imamo „mesta“ za desert, mogu li se uopšte promeniti navike u ishrani… raspitali smo se na pravom mestu! Kako da pomirimo biološku potrebu za hranom i želju...
Čudno je kako je sve postalo komplikovano. Svaki odnos, bilo da je on sa drugima, sa samim sobom ili pak sa hranom postao je komplikovan. Čudno je kako smo kao deca znali iz prve šta je to što želimo,...
Rođena Beograđanka Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i postdiplomske magistarske studije neuropsihologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kliničk...
Knjiga „Slatke priče“ u izdanju Lagune nastala je iz ličnog iskustva i istraživanja autorke Slađane Jelić. Rođena Beograđanka, Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i ...
Autorka knjige „Slatke priče“ otkriva nam sve tajne o vezi između hrane i psihologije, ali i rešava zablude. Ova knjiga će vam pomoći da upoznate sebe, ali i da spoznate šta je dobro za vas, a šta loš...
Autorka knjige „Slatke priče“ otkriva nam sve tajne o vezi između hrane i psihologije, ali i rešava zablude. Ova knjiga će vam pomoći da upoznate sebe, ali i da spoznate šta je dobro za vas, a šta loš...
Ljudi danas jedu i kad su siti, žvaću između obroka, uzimaju slatkiše posle obilnog obeda, a razlog su hedonističke navike i razmaženost ukusa koji se razvijaju od ranog detinjstva.
Civilizacij...
Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.