Laguna - Tim Spektor - Knjige o kojima se priča
Radno vreme tokom praznika »
Tim Spektor

Tim Spektor

Tim Spektor je profesor genetske epidemiologije na Kings koledžu u London i počasni konsultant lekar u nekoliko prestižnih londonskih bolnica. On je višestruko nagrađivani stručnjak za izuzetna dostignuća u oblasti personalizovane medicine i mikrobioma creva. Autor je četiri međunarodna bestselera o ishrani. Redovno se pojavljuje na televiziji i radiju širom sveta, a pisao je za Gardijan, BMJ i mnoge druge publikacije.

Foto: Peter Schiazza

Prikaz knjige „Na kašiku“: Istina i zablude o brzoj hrani

27.03.2024.
Prerađena hrana obično je prepuna kalorija, masti ili šećera, a siromašna hranjivom sastojcima, stalno ističu stručnjaci, navodeći da se mora ograničiti njen unos. Previše ove hrane, upozoravaju nas, ...
više

Iz prve ruke: „Na kašiku“

06.07.2023.
Verovatno je svima poznat mit o Ikaru koji uzleti visoko pa mu sunce otopi vosak koji drži krila i on onda padne. Poučna i lepa priča. S druge strane je mit o Minotauru valjda prvi horor. Onaj čuveni ...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“: Personalna medicina

18.05.2023.
Jedne godine u vestima možemo naći mišljenje lekara da je konzumiranje preko dve šoljice kafe dnevno opasan rizik po zdravlje da bi nas druge savetovali da slobodno pijemo po tri-četiri. Gotovo sezons...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“ Tima Spektora koja razbija mitove o hrani

28.04.2023.
Da li su kafa i so toliko loši za nas? Da li nam išta koriste navedeni iznosi kalorija na jelovnicima? Stručnjak Tim Spektor nam objašnjava zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno. ...
više

Tim Spektor o mitovima o hrani na koje svi „padamo“

09.11.2023.
Ako verujete da je doručak najvažniji obrok, onda ste žrtva jednog od brojnih mitova o hrani kojima se zaluđuje savremeno čovečanstvo, kaže profesor Tim Spektor. Foto: Peter Schiazza ...
više

Zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno? Razgovor o knjizi „Na kašiku“ 19. jula

17.07.2023.
Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionista, u knjizi „Na kašiku“ otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.   ...
više

„Na kašiku“ Tima Spektora u prodaji od 26. aprila

26.04.2023.
Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionista, u knjizi „Na kašiku“ otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne. Bombarduj...
više
silvija avalone, autorka romana crno srce altruizam pobeđuje laguna knjige Silvija Avalone, autorka romana „Crno srce“: Altruizam pobeđuje
17.04.2025.
Silvija Avalone nedavno je objavila svoj novi roman „Crno srce“, najzreliji u njenoj dosadašnjoj karijeri. To je priča o osudi i spasenju, u kojoj autorka istražuje najmračnije i najdublje pukotine lj...
više
majkl vud kinezi vole svoju istoriju laguna knjige Majkl Vud: Kinezi vole svoju istoriju
17.04.2025.
Autor Majkl Vud, u ekskluzivnom razgovoru za Bukmarker, pomogao nam je da provirimo u četiri milenijuma bogatu riznicu Kine i objasnio kako se ova država menjala i koji su (bili) najizazovniji trenuci...
više
radno vreme knjižara delfi i korisničkog centra tokom uskršnjih i prvomajskih praznika laguna knjige Radno vreme knjižara Delfi i korisničkog centra tokom uskršnjih i prvomajskih praznika
17.04.2025.
Obaveštavamo vas da su 18. i 21. april neradni dani, a da će se obrada i slanje porudžbina vršiti počevši od 21. aprila. Porudžbine napravljene u periodu od 18. do 20. aprila biće obrađivane i ...
više
akcija 2 za 1 u delfi knjižarama laguna knjige Akcija „2 za 1“ u Delfi knjižarama
17.04.2025.
Od 7. do 20. aprila 2025. u svim Delfi knjižarama kao članicama Laguninog kluba čitalaca, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, očekuje vas sjajna akcija „2 za 1“, tokom koje za kupovinu dva odabra...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.